13-01-2021

Ben jij boos?

Boos… het resultaat van onbegrip, het niet krijgen van wat je wilt, onmacht, oordelen over iets, niet gezien worden, etc. Als je verder in gedragspatronen gaat zoeken, zie je dat dit allemaal te maken heeft met het ego. En om daarover verder te gaan, dan wordt deze blog een boek, en daar zijn er al genoeg van geschreven. Dus dat gaan we niet doen.

Wat ik jullie wel wil meegeven is een stukje inzicht. Inzicht over hoe jij deze corona tijd het beste kunt doorkomen. Het verschil tussen ziek worden en weinig of geen klachten hebben.

Op dit moment zijn er voor en tegenstanders van de maatregelen. Tegenstanders die boos zijn hoe wij allemaal geprogrammeerd worden om in angst te leven via het nieuws. Die zich afvragen hoe het kan zijn dat voorstanders niet zelf meer kunnen denken, en alles geloven wat hun voorgekauwd wordt. Voorstanders, die niet snappen hoe tegenstanders zo egoïstisch kunnen zijn dat ze de medemens niet willen beschermen. En dan komen ze ook nog aan met informatie die niet op het nieuws komt, en alleen maar nog meer verwarring schept. Dat is niet ok. Want samen moeten wij het doen. Een gedeelte van de maatschappij kan het niet dragen.  En dat klopt.. voor beide partijen…

Deze blog gaat niet over wie er gelijk heeft. Het gaat over liefde. Dankbaarheid. Het tegenovergestelde van boosheid.

Boosheid verlaagt je energetische trilling. Boosheid geeft je kracht. Maar put je tegelijkertijd compleet uit. Ruzie put je uit. Kijk maar eens om je heen, of denk eens aan jezelf. Blijven de mensen die boos zijn, lang in een hoge energie zitten, wat een positieve trilling en hoge frequentie is? Wil je graag bij deze mensen in de buurt zijn of wil je eigenlijk ontsnappen aan hun energie? Struggelen ze de hele tijd met moeheid, en hebben ze lichamelijke klachten?

Omgekeerd.. De mensen die liefde uitstralen.. Ik denk dat ik dit niet eens hoef uit te leggen. Feit is alleen al dat je je voelt aangetrokken tot deze mensen. Het zijn positieve mensen, die je graag een goed gevoel geven over jezelf. En doordat jij iets fijns ervaart, geef jij ook sneller een complimentje of een goed gevoel aan iemand anders. Dit noemen ze het ripple effect! Een gebaar wordt een veel weidser verspreid gebaar, die veel meer mensen beïnvloed.

Bovenstaande wordt in ons lichaam allemaal verwerkt. Al die gevoelens, energieën van onszelf  EN anderen, gaan door ons lichaam heen, onbewust danwel bewust. Hier maakt ons lichaam een chemie van via het zenuwstelsel.. Als wij negatieve dingen ervaren dan denkt ons lichaam dat wij in gevaar zijn. Hormonen zoals cortisol en adrenaline worden dan volop geproduceerd. Sommige mensen zijn een wandelende tijdbom die ieder moment kan ontploffen in boosheid, en ik wed dat sommige die dit lezen zich hierin kunnen herkennen. Want korte lontjes zie je overal lopen op dit moment. En ze zeggen er ook wat van. Maar dit is niet handig als je nog taken te doen hebt, en mensen of kinderen hebt in jouw omgeving die ook nog moeten functioneren. Denk niet dat het geen effect heeft op deze dingen, want wij zijn allemaal energetisch verbonden. Murphy’s law bestaat niet voor niets. En in dit geval heeft het ripple effect een negatief effect. Eentje met als resultaat dat iedereen boos is in jouw omgeving. Denk daar eens over na.. bekijk je omgeving eens, want jouw omgeving reflecteert jezelf!

Maar… je hebt hier een keuze in. Ja echt! Je kunt echt zelf kiezen om in deze emotie te blijven zitten. Je bent geen slachtoffer van deze omgeving. Zoals veel fylosofen zeggen die met persoonlijke ontwikkeling werken: het is niet de situatie, maar de reactie op de situatie die maakt hoe je je voelt. Dus JIJ KUNT KIEZEN! Hoe reageer je, en als je reactie niet bevalt, dan verander je hem. Ben je boos? Maak dan bewust de keuze om je gedachten om te zetten naar liefdevolle dingen. Vind je dat moeilijk die sprong.. dat is begrijpelijk. Gebruik dan bijvoorbeeld de oefening: Zeg 3 dingen waarvoor je dankbaar bent, en ervaar die dankbaarheid ook echt. Zo leer je beetje bij beetje je gedachten om te zetten. En ja. We vallen allemaal weer, en dan staan we gewoon weer op. Dat hoort bij het leven, en zo leren wij juist dingen. Een keuze maken kost discipline. Maar wij weten ook allemaal dat wij vanuit discipline de mooiste dingen kunnen creëren. Dingen waar je trots op bent. Denk er maar eens over na? Wat heb jij gecreëerd met discipline in je leven, waar je echt trots op bent? Het kan een mega mooie tekening zijn geweest van een kind, of een supermooi project wat je hebt opgezet. Of in mijn geval.. het feit dat ik na mijn linkszijdige verlamming, omdat ik meerdere herseninfarcten heb gehad, n.a.v. mijn tumor in mijn hart, dat ik het zover heb geschopt in mijn leven met een zeer succesvolle praktijk. Zover was ik nooit gekomen, als ik dit niet mee gemaakt had. Dat weet ik zeker. Want blijven vastzitten in oude (gedachte) patronen, die niet werken voor je… Dat zegt het zelf al.. het werkt niet! Alleen als je heel diep komt te zitten, echt heel diep in de shit, ga je echt nadenken over wat je nu eigenlijk wilt voor jezelf. En dat is verbinding. Verbinding met jezelf. Dat je je goed mag voelen. Dat je liefde mag voelen. Dat is waarvoor we geboren zijn. En op deze chemie van liefde, zoals met de hormonen oxytocine en melatonine, kunnen wij alles uit ons lichaam halen, zijn wij op ons sterkst en weerbaarst. Zijn er wonderen mogelijk in ons lichaam qua herstel. Wij zijn dan weerbaar voor dingen in deze maatschappij waarvoor wij bang gemaakt worden maar wat er al eeuwen is, in dit geval het C-virus, maar waardoor wij als mens ge-evolueert zijn en waardoor wij een supersterk immuunsysteem hebben gekregen. En 1 die niet is na te maken in een lab.

Ik kan nog wel langer doorgaan, maar de blog moet wel een blog blijven.

De conclusie: Iedereen heeft zijn eigen pad te bewandelen in zijn of haar leven. Iedereen maakt daardoor zijn/haar eigen keuzes. Laten wij vooral dit respecteren! Accepteer dat je een ander niet kunt veranderen die niet wil veranderen. Staat iemand open voor andere informatie omdat ze beginnen te twijfelen of meer info nodig hebben, geef dan goed onderzochte info, en anders niet. Zo vermijden wij de conflicten die onnodig zijn, en hoeven wij zelf ook niet in boosheid te gaan zitten omdat de ander weer niet luistert (omdat je je niet gehoord voelt bijv. zie alinea 1). Ook dat is dus weer een KEUZE. Zet iemand in het licht, als je spiritueel van geest bent. En zie hoe wij met zijn allen deze wereld kunnen helen, dus visualiseer een wereld waar je alles in mag doen wat jij wenst. De mooiste dingen mag je manifesteren want die gave hebben wij allemaal. Een wereld waarin je de leukste dingen kunt doen, dat je je passie weer mag uitvoeren, dat je weer iedereen mag knuffelen als je een knuffelaar bent, dat je leuke projecten mag opstarten en creatief mag zijn , dat je weer mag bewegen in een lichaam die daarvoor gemaakt is, dat je je ei kwijt kunt in het sporten, dat je een geweldig gezond lichaam hebt, dat klachten zijn verdwenen, dat je met je kinderen of ouders datgene kunt doen, waar je echt blij van wordt, en diep in je ziel geraakt mag worden. DAT! Is de oplossing. Voor alles moet je werken, niets valt in je schoot, en dit zeker niet. Op deze manier leren wij elkaar te respecteren. 75 jaar terug hebben we een les gehad. Laten wij die les niet vergeten, sterker nog.. laten wij daar gebruik van maken zodat wij verder kunnen bouwen op een maatschappij waarin wij vrij zijn, en waarin iedereen mens zijn volle potentie mag laten zien en liefde en dankbaarheid mag uitstralen.  Samen dankbaar, en in liefde vertoeven.. ik kan niet wachten totdat deze maatschappij er is.. Jij wel?

 

ps... de foto komt uit een van de boeken van Masaru Emoto. Als je meer wilt lezen over wat gedachten/emoties met water en dus ook je lichaam doet.