28-08-2018

Kinderen onder behandeling van een chiropractor rapporteren grotere en betere focus, functie, en ontwikkeling.


Een vroeger voorbeeld van de connectie tussen chiropractie, geestelijke gezondheid en lichamelijke gezondheid vond plaats in 1931 in Amerika. The Kentucky House of Reform presenteerde een onderzoek met 244 tiener jongens welke opgesloten waren door de overheid i.v.m. criminele of gedrags problemen. De jongens ondergingen chiropractie behandelingen tijdens hun geestelijke revalidatie periode en bijna 100% liet een verbetering zien in gedrag. 144 van de 244 jongens waren zo goed verbeterd dat ze vrij gelaten werden van hechtenis.

Er is een zeer grote directe connectie tussen de wervelkolom, brein en zenuwstelsel. De gezondheid van de wervelkolom beïnvloed de gezondheid en functie van het lichaam op een directe manier. Kinderen onder behandeling van een chiropractor rapporteren een vermindering van verschillende symptomen en gezondheidsklachten. Onderzoek laat zien dat er verbeterde prestaties op school en activitviteiten zijn ontstaan na behandeling.

Ouders twijfelen of begrijpen niet waarom een baby of kind chiropractie nodig heeft. Het simpele antwoord is: wil je reactief of proactief met de gezondheid van je kind bezig zijn. Het lichaam heeft zijn eerste lichamelijke stress tijdens de zwangerschap en geboorte. Onderzoek laat zien dat veel nieuw geboren baby's micro trauma krijgen gedurende de bevalling, welke een invloed heeft op de positie en functie van de hoge nek. Ondanks dat men denkt dat dit niet belangrijk is, leidt dit wel tot een duidelijke stress in het zenuwstelsel. Als men dit laat zitten,  zal deze stress zorgen voor verminderde functie van weefsel waardoor verschillende ongewenste klachten kunnen ontstaan bij baby's en kinderen. Chiropractie staat voor de preventie van klachten, in plaats van een reactie op een klacht door het gebruik van medicatie of operaties, welke klachten onderdrukt.

1 op de 4 kinderen in Amerika gebruiken voorgeschreven medicijnen voor chronische aandoeningen. Hoewel dit in Nederland minder is, kennen we allemaal wel de voorgeschreven reflux en astma medicatie etc.  Dat betekend dat kinderen medicijnen gebruiken met bijwerkingen op een kinderlichaam, waarbij de klacht waarschijnlijk nooit echt wordt opgelost door het lichaam zelf. De hoop voor toekomstige generaties begint met te erkennen dat de beste dokter en chemie in het lichaam zelf zit.
Een gezondheidsstrategie welke het zelf helende vermogen van het lichaam respecteert en gebruikt, creëert op lange termijn betere resultaten en is beter dan een afhankelijkheid van medicatie welke klachten verbloemen. 

Chiropractie bied de meest natuurlijke gezondheidszorg aan. Onderzoek van 2016 laat zien dat chiropractie behandelingen de frontale hersenen veranderen. De pre frontale hersenen zijn verantwoordelijk voor alle functies van rationeel denken, concentreren en uitvoeren. Focus, concentreren, leren, en gedrag komen vanuit dit stukje van de hersenen. Deze studie liet zien dat chiropractie de pre frontale cortex stimuleerde met 20%.

Kinderen die het nieuwe schooljaar ingaan, verdienen het om met het beste voordeel te starten: een gezonde brein en lichaam communicatie. Kinderen onder behandeling van een chiropractor ondervinden onmetelijke voordelen die variëren van verbeterde weerstand en energie tot betere focus en slaap patronen.

Het menselijke lichaam kent ongelooflijke mogelijkheden. Chiropractie haalt simpelweg de blokkades weg in het meester controle systeem (het zenuwstelsel),de blokkades uit de wervelkolom die goede functie in de weg staat. Chiropractie ontgrendelt de potentie binnenin ieder kind. Ouders die samen met hun kinderen behandeld worden, ontwikkelen zich samen op de beste manier!

 

ref: neural plasticity, march 7 2016

"manipulatie of dysfunctional spinal joints affects sensorimotor integration in the prefrontal cortex: A brain source localization study". Dina lelic, imran khan iazi, kelly holt, mads jochumsen, kim dremstrup, paul yelder, berandette murphy, asbjorn mohr drewes en heidi Haavik.