19-01-2023

Welke soorten Magnesium zijn er, en wat is het verschil?

Magnesium is een mineraal dat erg goed is voor het behoud van soepele spieren en sterke botten. Verder activeert het de natuurlijke energie in je lichaam, draagt bij aan een heldere geest én het vermindert vermoeidheid. Helaas kunnen wij de benodigde hoeveelheid magnesium niet meer uit onze voeding halen.

Er zijn verschillende soorten magnesium. De meest voorkomende zijn Tauraat, Citraat en Biglycinaat.

De verschillende vormen hebben verschillende opname mogelijkheid in het lichaam, en ook soms diverse functies. Onderstaand dus even een overzicht van de verschillende vormen, en welke vorm wat doet.

Magnesium Oxide zoals in veel goedkopere producten zitten, wordt bijna niet opgenomen door het lichaam, dus dit zouden wij niet adviseren. Daarom hebben we deze er ook niet tussen gezet.

Zie je in je potje MagnesiumStereaat staan? Dit heeft niets met magnesium te maken. Dit is een vulmiddel om het product minder duur te maken qua productie https://www.heelbewust.com/literatuur/aanreikend/voedingssupplementen/de-paniek-over-magnesiumstearaat/

 

Citraat

Citraat is erg goed voor behoud van soepele spieren. Deze vorm wordt wel iets minder goed opgenomen in het lichaam.

 

Tauraat

Tauraat is aan te raden voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
Ook heeft Tauraat een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid en zorgt het voor een goede functie van spieren en zenuwen.

 

Biglycinaat

De kwaliteit van bisglycinaat is dat het de zogenaamde ‘mineralencompetitie’ in het lichaam omzeilt. Dat zit zo: meerdere mineralen maken gebruik van dezelfde transporters, wat de opname van magnesium belemmert.
Ons lichaam beschouwt magnesiumbisglycinaat echter als aminozuur, waardoor het in tegenstelling tot de andere magnesiumverbindingen zeer goed wordt opgenomen. Bovendien bestaat bisglycinaat uit heel fijne, kleine deeltjes waardoor het óók in je hersenen terecht kan komen, iets wat citraat minder goed tot niet lukt. Voor het behoud van een goed geheugen en een normale geestelijke balans is magnesiumbisglycinaat dus de beste keuze.

 

Bij ons zijn verschillende soorten magnesium te koop. Vraag Saskia of Nancy gerust om advies.

Gerelateerde artikelen