01-03-2021

Ons lichaam bestaat uit bouwblokken. En door die bouwblokken valt ons lichaam niet in/uit elkaar zoals een kaartenhuis bij een zuchtje wind. Als alle bouwblokken aanwezig zijn, hebben wij een sterk lichaam, die bij een zuchtje wind, ofwel stress momenten, weerbaar is en niet zomaar klachten geeft. Maar wat nou als wij niet genoeg bouwblokken hebben in ons lichaam. Dan gaat ons lichaam op den duur kapot. In de reguliere gezondheidszorg wordt dat zogenaamd ‘opgelost’ met medicatie. Maar medicatie onderdrukt alleen maar symptomen. Is dit een logische weg te gaan als je je lichaam optimaal sterk wilt houden en dus weerbaar? Want alle processen zijn van elkaar afhankelijk in het lichaam. Je kunt een proces niet in een hokje stoppen. Want het is 1 samenwerking. Valt er een proces ‘om’ in je lichaam, dan krijgt het lichaam een domino effect te verduren waardoor op den duur alles stuk gaat en wij met zeer ernstige ziektes komen te zitten, zoals bijv. auto-immuunziektes, hart en vaat ziektes en kanker (en dit is maar een greep uit de doos van disfunctie van het lichaam). Ik zie het de hele tijd gebeuren in de praktijk. Het is zo logisch.. maar op de een of andere manier is dit niet logisch in deze wereld. Diverse bouwblokken staan bovenaan in een proces, waarin andere bouwblokken of stoffen weer worden gemaakt. Dus een te kort aan een specifiek bouwblok kan voor een hele hoop van tekorten van bepaalde stoffen, zoals bijv hormonen, leiden. Deze processen zijn er veel, maar in deze blog gaat het over 1 bouwblok. En dat is die van de omega 3 vetzuren.  Wat doen die vetzuren dan vraag je je af? Vetzuren verrichten veel functies die nodig zijn voor de normale fysiologische gezondheid. Naast een bron van energie te zijn, zijn ze ook essentieel voor de celmembraanstructuur en -functie en voor lokale "hormonale" signalering.

Als de verhouding van vetzuren in uw voeding niet goed is, verharden de celwanden en kunnen ze niet goed opnemen en afgeven. Stelt u zich voor wat dat betekent voor uw lichaam, als alle cellen niet goed kunnen uitwisselen. Werkelijk alle processen worden dan bemoeilijkt!

Goede vetzuren zijn nodig om te herstellen en te helen, om ons te voeden en te beschermen, om ontstekingen op te lossen, een reactie op een virus af te ronden en om zin te hebben in ons leven. Een tekort maakt uw brein onrustig. En uw brein stuurt alles aan! Wat je ook vaak ziet is, als je niet snel kunt schakelen tussen de stimuli in het leven, zoals je bijv ook ziet bij kinderen met autistisch spectrum, dat er vaak een omega 3 tekort duidelijk aanwezig is. Al met al is dit een mega belangrijk iets voor het GEHELE functioneren van het lichaam. Ik heb in het verleden al veel mensen doorgestuurd voor een vetzuren test n.a.v. hele stijve lichamen vaak in combinatie met andere gezondheidsklachten. Als men dan aan de slag ging om tekorten aan te vullen, was de verandering van o.a. stijfheid van het lichaam en gezondheidsklachten bizar groot. Mensen gingen zich gewoonweg weer normaler voelen en veel prettiger.  Je snapt dus ondertussen misschien wel de samenhang tussen de vetzuren en wat wij moeten oplossen in het lichaam. Daarom bieden wij deze vetzuren test ook aan in onze praktijk.

Hoe gaat dat in zijn werk?  De test kunt u eenvoudig thuis uitvoeren. Alle benodigdheden zitten in het doosje. Dit is echt niet moeilijk. U stuurt het doosje daarna op naar het lab met verzendkosten. De kosten van de test zelf zijn € 77,50. Omdat de uitleg van deze test iets anders is dan chiropractie, werken wij samen met een homeopaath/orthomoleculair therapeut Helena van Dijk welke de uitslag uitlegt en advies hierin geeft. Uiteraard kunt u dan ook altijd haar kennis gebruiken voor overige gezondheidsklachten wat ook erg fijn is. Kosten van het consult zijn € 75 euro en duurt ongeveer een half uur. De nota’s van de test en uitleg ontvangt u via haar. Helena zal de test aanmelden en een afspraak met u maken voor ongeveer 3 weken later want dan heeft zij de uitslag binnen. De vetzuurtest hebben wij standaard bij ons in de praktijk liggen. Is dit iets wat u wilt oppakken, stuur dan even een mailtje naar ons, en dan leggen wij de test klaar voor u.