Vetpercentage meting

Onze scan faciliteit m.b.t. vetpercentage metingen gaat tijdens corona gewoon door aangezien deze aan de richtlijnen kan voldoen van afstand houden. Voor openingstijdens klik hier.

 

28-04-2021:

Op dit moment zijn wij in afwachting van een nieuwe scan. Wij verwachten deze begin juni in gebruik te kunnen nemen. Deze scan kan nu ook het viscerale vet (buikvet) meten. In verband met deze extra module (buikvetmeting) is onze prijs verhoogd van
€ 50,00 naar € 60,00. Echter zijn wij nog steeds de goedkoopste van Nederland. Maak daarom snel een afspraak en laat laagdrempelig je vetpercentage meten. Voor het inplannen van een afspraak klik hier.

 

Deze DEXA scan is de gouden standaard om vetpercentage te meten. Alle andere metingen, van weegschalen en 12 punts vetmeting zijn lang niet zo betrouwbaar als deze scan.

Het analyseert de BMI, en meet lokaal de vetpercentages per regio van het lichaam. Je ziet dus ook wat het vetpercentage is in de armen, benen, billen en rondom de buik/torso.

Een hoger percentage rondom de buik, is geassocieerd met hart en vaat ziektes en diabetes type II. Het is dan ook een mooie scan om te zien waar precies je probleemgebieden liggen.

Wil je afvallen of gerichter trainen, dan is dit ook de beste scan om specifiek te zien, op welk stuk lichaam je je vetpercentage het meeste omlaag kan halen.

De vetpercentage meting kan mager, vet en botmassa van elkaar scheiden en meet het werkelijke vet in het lichaam. 

De straling is negeerbaar, waardoor het een veilige scan is.

 

Deze scan kost 60,00 euro en is toegankelijk voor iedereen. De uitslag krijg je gelijk mee op papier of digitaal. Dit is een gedetailleerd overzicht van alle waardes die wij ook op de computer zien. Wij zijn geen specialist in het uitleggen van deze scan daar wij geen voedingsadviseur of personal trainer zijn. Daarom houden wij ook onze prijzen hier laag voor.


Hoe gaat het onderzoek in zijn werk in onze praktijk?

De scan zal plaatsvinden terwijl je je kleren kunt aanhouden. Let wel op dat er geen metalen in je kleding zit! Je krijgt gelijk het rapport met de uitslag mee zodat je thuis op je gemak alle resultaten nog eens na kunt lezen. 

 

Maak nu een afspraak via onze online inboekpagina; Klik hier.

Voor meer scans en tarieven klik hier.

afbeelding van Vetpercentage meting