Vetpercentage meting

Deze DEXA scan is de gouden standaard om vetpercentage te meten. Alle andere metingen, van weegschalen en 12 punts vetmeting zijn minder betrouwbaar.

Wat meet deze vetpercentage scan specifiek?

  • het meet lokaal de vetpercentages per regio van het lichaam. Je ziet dus ook wat het vetpercentage is in de armen, benen, billen en rondom de buik/torso.
  • Alles wordt onderverdeeld in vet, vetvrije en botmassa. Je kunt tot op de gram zien, welke deel van je lichaam, welke soort weefsel bevat. 
  • Deze scan verdeelt ook het vet rondom de buik in onderhuids vet, en orgaanvet (visceraal vet). Zo kun je bijv zien, of de meeste vet rondom de organen zit (schadelijk vet) of toch onderhuids, welke niet of minder schadelijk is. 
  • Het analyseert je botdichtheid, op basis van alle botten in het lichaam. Indien dit te laag is, dan volgt een advies hierop.
  • Uit deze vetpercentage meting kan ook een specifieke beenlengte gemaakt worden. Indien u dat wilt, geef dit dan specifiek aan. De uitslag van deze beenlengte meting ontvangt  u dan op een later tijdstip.


Een hoger vetpercentage, vooral rondom de buik, is geassocieerd met hart en vaat ziektes en diabetes type II en dergelijke. Het is dan ook een mooie scan om te zien waar precies je probleemgebieden liggen.

En wil je afvallen of gerichter trainen, dan is dit ook de beste scan om specifiek te zien, op welk stuk lichaam je je vetpercentage het meeste omlaag kan halen. En bij een her-meting, laat het follow up rapport ook mooi zien wat de progressie is van jouw vetpercentage en spiermassa en buikvet. Een heel duidelijk rapport dus, waar je echt mee uit de voeten kunt. 

De straling is negeerbaar, waardoor het een veilige scan is.

Deze scan kost 65,00 euro en is toegankelijk voor iedereen.

Maak snel een afspraak en laat laagdrempelig je vetpercentage meten. Voor het inplannen van een afspraak klik hier.

De uitslag krijg je gelijk mee op papier of digitaal. Dit is een gedetailleerd overzicht van alle waardes die wij ook op de computer zien. In dit rapport wordt alles uitgelegd per waarde en laat zien waar de gebieden zijn, welke verbeterd kunnen worden. Het rapport is ervoor zodat jij thuis op je gemak, en samen met je personal trainer of coach een plan kunt maken, zodat jij de volgende stap kunt maken in jouw groei naar een gezonder en fitter lichaam.

Er mag ook een foto gemaakt worden van het beeldscherm door de cliënt. De uitslagen kunnen op dit moment niet veilig (n.a.v. de wet AVG) per email verstuurd worden, dus is dit niet mogelijk. Het staat cliënt vrij om deze gegevens te delen met anderen op manieren die hunzelf goeddunkt.

Natuurlijk Chiropractie Volendam is geen specialist op het gebied van fitness en trainings- en voedingsschema’s en kan daarom niet verantwoordelijk worden gehouden voor een uitgebreide interpretatie van de scan. Voor een uitgebreide uitleg verwijzen we daarom altijd terug naar een specialist hierin.

afbeelding van Vetpercentage meting

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk in onze praktijk?

De scan zal plaatsvinden terwijl je je kleren kunt aanhouden. Let wel op dat er geen metalen in je kleding zit! Je krijgt gelijk het rapport met de uitslag mee.

It is also possible to get the report in English.

Maak nu een afspraak via onze online inboekpagina; Klik hier.

Voor meer scans en tarieven klik hier.