The WHY achter onze praktijk

Vanuit mijn opleiding als chiropractor ben ik opgeleid in het verminderen van pijnklachten. En zo heb ik jaren gewerkt. Was de klacht opgelost dan was het klaar. Men belde wel weer als men klachten kreeg. Dit is de visie die het grootste gedeelte van de mensen in deze maatschappij deelt. En zo gebruikte ik ook Chiropractie voor mezelf ondanks de kennis die je mee hebt gekregen tijdens de opleiding dat de wervelkolom de spil is in hoe alle lichaamsprocessen worden aangestuurd. 

En toen werd ik zelf ziek. Een tumor in het hart met een herseninfarct als gevolg. 1.5 jaar uit het werk. Herstel ging erg traag. En dan ga je manieren zoeken om jezelf sneller fit te krijgen. Hoge frequentie Chiropractie hoorde daar ook bij. Vanaf dat moment ging het herstel een stuk sneller. Ik werd een stuk fitter, kon meer hebben en het lichaam werd gewoon sterker in zijn algeheel. Ondertussen had ik net daarvoor de IDXA scan aangeschaft. Nadat ik weer een beetje aan het werk was, hebben we de iDXA scan bij patienten geintroduceerd. Naast mijn eigen ervaring met ziekte liet de iDXA ook zien dat mensen met kortdurige klachten, wel duidelijke schade hadden opgelopen in de wervelkolom. Dit kan alleen als er langdurig blokkades zijn geweest. Ga je verder vragen dan heeft men vaak gezondheidsklachten, welke terug te leiden zijn uit de specifieke blokkades in de wervelkolom. Dat geen pijn geen goede indicatie is voor een gezond lichaam, mag wel duidelijk zijn uit bovenstaande conclusie. Dat zien we dagelijks om ons heen aan de mensen die een hartinfarct krijgen zonder enige klachten daarvoor, of dat de diagnose gesteld wordt van kanker. Het zijn allemaal stuk voor stuk sluipmoordenaars. Je weet niet dat ze aanwezig zijn totdat je ze echt laat controleren bij de specialist.

Het is uiteindelijk waar je zelf naar streeft. Denk je dat je je lichaam kunt gebruiken en overbelasten zonder straf? Of vind je dat je je lichaam moet ondersteunen met goede keuzes, en je lichaam daar ook moet in onderhouden? Net zoals je je tanden poetst dagelijks. Beide instellingen geven een heel andere uitkomst met hoe je lichaam zal functioneren. De wervelkolom IS de spil in gezondheid. Maar andere ondersteuning in de vorm van voeding, beweging en rust zijn ook zeer belangrijk. Als de wervelkolom niet goed functioneerd, kan het zenuwstelsel nooit de optimale potentie uit je lichaam halen. Regelmatig een check van de wervelkolom is als de beurt voor je auto. Haal je met onderhoud de blokkades weer weg, dan is dat hetzelfde als de rem van de natuur halen. Het lichaam kan weefsel weer gaan herstellen, of in geval van schade, zo goed mogelijk compenseren. Wil je naar je +10 komen, of blijf je rond de - zitten van klachten, of rond de 0 van redelijk functionerend? Het is wat eenieder wil. 

Na zoveel jaar van ervaring en mijn eigen levensles heb ik de keuze gemaakt dat een goed functionerend lichaam kostbaar is. Het leven is te kort om met klachten en uiteindelijk veel schade in de rug rond te lopen. Het is mijn doel om mensen weer in het zadel te helpen, zodat men kan doen wat men graag in het leven wil en de beste prestaties kan leveren. Daar hoort dus ook een frequent bezoekje aan de chiropractor bij. En de frequentie is voor een ieder ook weer verschillend want niemand is hetzelfde. Met als resultaat dat men blij kan zijn. Dat het lichaam wonderen kan laten zien op het gebied van herstel. En dat daardoor de maatschappij een betere en ook gezondere maatschappij wordt. 

Want waar is plek voor ziekte als er gezondheid is?

De dokter van toekomst geeft geen medicijnen, maar schoolt zijn patienten in hoe men het beste voor het lichaam kan zorgen!

The Power that Made the body,

Heals the Body!

afbeelding van The WHY achter onze praktijk

 

Onze missie:

Om mensen naar een betere functie en prestatie te brengen met een betere gezondheid door middel van educatie en behandelingen. De wervelkolom heeft een grote invloed op het brein en het zenuwstelsel. Blokkades in de wervelkolom zorgen voor interruptie van signalen tussen het brein en het lichaam. Het verwijderen hiervan zorgt voor de mogelijkheid om weer te herstellen van binnenuit, optimaal te presteren en aan te passen. En dit allemaal zonder het gebruik van medicaties of operaties. Met onze iDXA botscan creëren we beeldmateriaal met als resultaat ZIEN = WETEN. En met onze workshops gaan we nog een stapje verder om zo op een holistische manier het lichaam nog meer te versterken. Ons werk is onze passie en wij denken graag met u mee! Het gevolg is een sterker en weerbaarder lichaam waarbij alle mogelijkheden open liggen in het leven.

Voor onze maatschappij geldt dan: Waar is er plek voor ruzie als men blij en dankbaar kan zijn. En waar is er plek voor ziektes als het lichaam goed functioneert....!