IDXA Total Body scan

Vanaf 22 november 2019 is deze scan in gebruik op deze locatie en niet meer in Purmerend. 

- Röntgenkwaliteit beelden gehele wervelkolom

- Botontkalking meting lage rug en beide heupen

- Botontkalking meting gehele lichaam

- BMI vetpercentage meting

 

Voor meer informatie over tarieven klik hier. 


De snelle, pijnloze en veilige iDXA Total Bodyscan analyseert uw botmassa en geeft een beeld van de verhouding tussen spierweefsel en vetmassa. Bovendien krijgt u duidelijke röntgenbeelden van het skelet, zonder de röntgenstraling die u krijgt bij het ondergaan van normale röntgenfoto's die worden genomen in ziekenhuizen. Hierdoor helpt de scan te bepalen of uw lichaam in de gewenste conditie en vorm is en of er geen afwijkingen of ernstige slijtage aanwezig is in de wervelkolom cq. gewrichten. Op deze manier kan er bepaald worden welke gebieden in uw lichaam extra aandacht nodig hebben.

 

Wat is het voordeel voor onze patiënten?

De reden voor de aanschaf van deze iDXA total body scan is om onze patiënten een nog betere zorg te kunnen geven. Onze service wordt hierdoor vergroot naar onze patiënten, prognoses kunnen nog beter worden gesteld i.v.m. eventueel geconstateerde afwijkingen en de veiligheid van de behandeling bij mensen met botontkalking wordt hiermee ook gewaarborgd. Ondanks deze extra service naar onze patiënten is deze iDXA body scan ook beschikbaar voor mensen die geen patiënt zijn.

 

Wat zijn de voordelen van onze iDXA total body Scan?

Wetenschappelijk gezien is het de nieuwste, meest geavanceerde en gedetailleerde scan van dit moment.

- U krijgt een nauwkeurige analyse van uw botbreukrisico (veroorzaakt door osteoporose) in de komende 10 jaar.

- De scan heeft een uitstekende beeldkwaliteit met een verwaarloosbare stralingsdosis (dus ook geschikt voor kinderen).

- Het is veilig en pijnloos met een snelle diagnose.

- Het geeft een echte indicatie van wat de botontkalking is op de meest belangrijke plekken: de rug en de heup.

- Er zijn geen wachtlijsten.

- Verwijzingen via de huisarts zijn niet nodig.


Hoe gaat het onderzoek in zijn werk in onze praktijk?

De scan zal plaatsvinden terwijl u uw kleren kunt aanhouden. Let wel op dat er geen metalen in uw kleding zitten! Na het nemen van de scan zal een andere afspraak gepland worden, zodat de chiropractor de bevindingen van de iDXA scan met u kan doornemen. Voor huidige patiënten zal dit gebeuren tijdens de volgende behandeling. Eventuele nazorg en preventie in de vorm van adviezen kunnen worden gegeven. Het rapport met uitslag kunt u daarna meenemen. Indien nodig en gewenst, nemen wij contact op met uw behandelende huisarts/specialist.

Deze unieke, recent nieuw ontwikkelde technologie, is de gouden standaard om de botdichtheid te meten (voor botontkalking), het analyseren van de botkwaliteit en om beelden van o.a. de wervelkolm met röntgenkwaliteiten te maken.

afbeelding van IDXA Total Body scan