Hechtingstherapie

Hechtingssessie; Hypnosesessie voor moeders die een zware zwangerschap en/of bevalling hebben gehad en hun trauma of emoties willen verwerken.

 

Regelmatig komt het voor dat de zwangerschap en/of bevalling niet loopt zoals men wenst. Vaak komt er een trauma bij kijken, ook al wil je het voor jezelf geen trauma noemen omdat het zo’n groot woord is. Het feit is dat er vaak nog een gevoel bij zit, als je terugdenkt aan je zwangerschap of bevalling. Ga maar eens terug naar je eigen bevalling of periode rondom; komen er gevoelens omhoog, die anders zijn dan het geweldige gevoel dat alles loopt zoals het zou moeten zijn? Zo ja.. dan zijn dat gevoelens die je niet verwerkt hebt. Als je die gevoelens niet meer voelt namelijk, dan zijn ze verwerkt (en dan bedoel ik niet weggedrukt).

Zolang deze emotie aanwezig is, heeft dat een invloed op jezelf, maar ook op je kind, want jullie zijn uiteindelijk energetisch verbonden met elkaar.

Dit creëert hechtingsproblemen naar het kindje toe. Een groot woord, maar het betekend dat je niet dat complete moedergevoel hebt, of dat je het gevoel hebt dat je minder van je kind houdt, dan dat je zou “moeten”. Het kan ook zijn dat je veel van je kind houdt, maar als je terugdenkt aan de tijd van conceptie, zwangerschap, bevalling en post conceptie, dat hier nog een bepaalde onverwerkte emotie is. Het kindje spiegelt dat vaak in de vorm van lichamelijke klachten of ongepast gedrag. Bijvoorbeeld worden kinderen agressief of zeer onrustig omdat ze zich niet veilig voelen in de verbinding met de moeder (of vader). Dat kan uitgroeien tot gedragsproblemen die kunnen variëren van bedplassen tot onhandelbaar gedrag.

Geen therapie helpt dan, want het is de spiegeling tussen moeder en kind. En dan moet de moeder haar deel oplossen. Gebeurd dit, dan voelt het kind de verandering via de energetische verbinding met de moeder, en komt het kind terug in balans.

De hechtingssessie gebeurd via de diepe trance van hypnose waardoor het trauma en de onopgeloste emoties opgelost worden op onbewust niveau.

 De resultaten zijn echt heel bijzonder. Zowel voor het kind, maar ook voor de moeder, die veel meer rust in haar lichaam ervaart. Nancy heeft er al velen mogen geven met echt wonderbaarlijke resultaten.

Hypnose.. ojee… wat is dat dan? Wil ik dat wel?

Mocht je nu denken.. oh hypnose… ik weet niet of ik dat wel wil. Dan kan ik je nu al vertellen dat hypnose een stuk minder spannend en mysterieus is dan je denkt. Want jou kritische brein blijft altijd voor een deel wakker, dus je zult nooit dingen doen die jij niet wilt. Hypnose betekend alleen maar dat je in een opperste staat bent van concentratie terwijl je geheel ontspannen bent. En dat zijn we heel vaak… denk maar eens aan wanneer je een film kijkt.. dan vergeet je ook de wereld om je heen. Dan ben je ook in hypnose.

 

 

Meer lezen:

Feiten

Veel kinderen die nu worden opgevangen in de jeugdhulpverleningsinstellingen hebben zich nooit veilig kunnen hechten aan een volwassenen.

Meer dan 80 % van de kinderen met astma, hebben ook hechtingsproblemen. Tegenover 25 % bij gezonde kinderen.

Het laat maar zien hoeveel lichamelijke klachten er gelinkt zijn met het emotionele deel van het kind.

 

Geschiedenis hoe dit is ontstaan

Dr. Toni Madrid is een kinderpsycholoog met ruim 30 jaar ervaring en is al 25 jaar hoogleraar aan de Universiteit van San Francisco.

Zijn onderzoeksgebied is de moeder-kind hechting en kinderastma. En hij kreeg de Hilgard Award voor zijn publicaties over hypnose-gebruik bij kinderen en adolescenten.

Naast de vele onderzoeken heeft hij ook een therapie ontwikkeld. Een therapie die een alternatief biedt voor de traditionele ziekenhuisopnames en -behandelingen die kinderen met astma nu vaak moeten ondergaan.

Het gevolg van deze therapie was dat bij meer dan 80% van de kinderen de astma volledig weg was, doordat de hechtingsband bij de moeder hersteld was. Zij gaan medicijnvrij door het leven.

En niet alleen kinderen met astma hebben baat bij deze therapie. Ook kinderen die rusteloos zijn, woedeaanvallen hebben of geen affectie tonen, veranderen wanneer hun moeder de hechtingsband weer hersteld. Als vanzelf verandert hun gedrag.

En ook voor de moeders zelf is het heel bevrijdend. Moeders die nog jarenlang depressief zijn geweest, moeders die al jaren met een schuldgevoel rond lopen, voelen zich zo opgelucht en helemaal anders na een sessie hechtingstherapie.

afbeelding van Hechtingstherapie

Hoe gaat het in zijn werk?

Je krijgt een vragenlijst thuis via de mail. Deze vul je thuis in. Neem daar dan ook de tijd voor, zodat we echt alles mee kunnen nemen in deze sessie, en er niets achterblijft. De lijst nemen we samen door tijdens het consult, en gaan dan in op hoe je het zelf had willen beleven. Neem hier ook van te voren even de tijd voor om over na te denken.

Vervolgens breng ik je in hypnose en laten we het volledig aan je onbewuste over om alle gevoelens op te lossen. Je voelt hier niets van, het gaat volledig onbewust.

Daarna mag je als moeder de zwangerschap beleven, nu vanuit rust of veiligheid en daardoor verandert het hele gevoel waardoor emoties veranderen en er rust komt in het lichaam. Energetisch veranderd er heel veel in het lichaam van de moeder, waardoor het kind ook mag veranderen energetisch. En dat is zo’n mooie ervaring!

Eén van de moeders zei na afloop van de sessie  “Wauw … dit zouden alle moeders moeten doen na de bevalling!”

Ps.. we praten hier veel over moeders. Maar soms zijn er ook vaders die het gevoel hebben dat ze onverwerkte gevoelens of trauma’s hebben. Uiteraard zijn vaders ook verbonden aan hun kinderen, dus ook dit kan van invloed zijn. Dus mocht dit je aanspreken als vader zijnde, dan ben je van harte welkom!

 

Kosten 130 euro. Meestal is er 1 sessie hiervoor nodig. Wij werken niet met zorgverzekeringen. Voor de prijs van een uitgebreid diner voor 2-3 personen, kun je een life changing event meemaken voor jezelf en je kind. Dus aarzel niet, en laten we aan de slag gaan.

Duur 1,5-2 uur, uitloop mogelijk.

Afspraken gelieve te maken via nancy@natuurlijkchiropractie.nl aangezien hypnose sessies buiten onze reguliere openingstijden vallen.

Nancy heeft de hechtingssessie geleerd tijdens de opleiding voor kindertherapeut bij Next Generation Kids.