Simpson Protocol

Wat is het Simpson Protocol?

Het Simpson Protocol is een unieke werkwijze met een holistische aanpak, ontwikkeld door de Canadese Ines Simpson. 

De methode is zowel discreet als holistisch en spiritueel. Holistisch wil zeggen dat de werking berust op mentaal, fysiek en spiritueel emotioneel niveau, m.a.w. "kijkend naar het geheel". Discreet wil hier zeggen dat de hypnotherapeut niet precies op de hoogte hoeft te zijn van het probleem en de oorzaak ervan. Het is een zachte en liefdevolle manier waarbij gewerkt wordt in een zeer diepe trance staat.

Apart is ook de wijze van communiceren met de cliënt. Het communiceren verloopt over ideomotorische signalen, ofwel vingersignalen die gestuurd worden door het hoger bewustzijn. Hoewel het hoger bewustzijn moeilijk uit te drukken is, kan het vergeleken worden met hogere wijsheid of universele kennis. Tevens hoeft de client ook niet alle trauma's te herleven. Het is dus een zeer 'zachte' manier van werken.

Kenmerkend voor het Simpson Protocol is dat er geen suggesties worden gebruikt door de therapeut, dit in tegenstelling tot toepassing van directe hypnotherapie waar wel gewerkt wordt met directe suggesties. De oplossing van het probleem wordt overgelaten aan het hogere bewustzijn.


De voor- en nadelen van het Simpson Protocol

Het grote voordeel is, net als bij regressie, dat het probleem bij de kern wordt aangepakt. Doordat er geen herbeleving van het trauma plaatsvindt, zijn emotionele uitbarstingen vrijwel uitgesloten. Voor sommige mensen is het pijnlijk om iets te vertellen over het probleem of de oorzaak. Hier is het Simpson Protocol bij uitstek geschikt vanwege de discretie.

Om het Simpson Protocol goed te kunnen toepassen is een zeer diepe staat van hypnose noodzakelijk. Niet alle mensen zijn hiervoor geschikt. Hoewel elke hypnotherapeut zonodig moeiteloos kan overstappen op andere methoden, kan niet gegarandeert worden dat het Simpson Protocol voor eenieder geschikt is.

Wil je meer inzicht in zo'n sessie, klik dan hier. In verband met privacy hebben wij geen eigen filmpjes, maar mogen wij deze gebruiken van onze collega en Benelux docent van het Simpson protocol. 

 

Ines Simpson is OMNI-docent hypnotherapie en haar Simpson protocol is tevens ISO 9001 is gekeurd. Voor de totstandkoming van deze unieke werkwijze ontving zij een award uit handen van de NGH (National Guild of Hypnotists). 

 

De investering in jezelf kost 120 euro per sessie. Wij werken niet met zorgverzekeringen.  Afspraken worden gemaakt buiten onze regeliere openingstijden, dus mail ons met uw contactgegevens en wij nemen terug contact met u op. Ons email is nancy@natuurlijkchiropractie.nl

Duur 1.5 uur, uitloop mogelijk

Afhankelijk van het probleem welke in gebracht wordt tijdens de sessie, zal blijken hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn om dit probleem op te lossen. Voor de meeste problemen rekenen we op 2 à 3 sessies van ca 1.5 uu

 

 

Deze opleiding is gevolgd bij de Simpson Protocol Certified Practitioner: Christophe Dierckx

Nooit eerder een hypnotherapie sessie gehad? En heb je vragen over wat je kunt verwachten? Bekijk dan nu dit filmpje. 

afbeelding van Simpson Protocol

Groep Hypnose sessie Simpson Protocol

Zou je graag ook zo'n sessie willen ondergaan, maar de kosten zijn te hoog? Dan zijn er nu groepssessies in Nederlands en Engels.

Omdat het Simpson Protocol zo discreet werkt, kan dit ook in groepsverband gedaan worden. Je brengt een probleem in, welke alleen jij weet. Door de vragen die er worden gesteld, en de vingersignalen die de communicatie met het hogere bewustzijn weergeven, blijft alle informatie bij diegene zelf. Vaak herinner je niet eens meer de vingersignalen die je hebt gegeven maar is er ondertussen van alles gebeurd.

Dus... Wat is een groot probleem voor jou? Breng dat in, en laat je hoger bewustzijn het werk doen via een diepe hypnose en de vragen die ik stel. Problemen worden vanuit een hoog spiritueel niveau opgelost waardoor diepere lagen ook mee genomen kunnen worden. Het resultaat een rustiger en sterker lichaam en mind!

Boek nu online jouw aankomende sessie.

De Nederlandse sessie is iedere 2e woensdag van de maand en wordt gehouden hier in de praktijk. De volgende engelse groupsession staat op dinsdag 18 oktober en wordt gehouden via zoom. 

Hoe laat: 19.00. Duur 1.5 uur, uitloop mogelijk. 

Kosten Nederlandse sessie 60 euro. Maximaal 10 mensen per groep. Betaling bij aankomst in de praktijk. 

Kosten Engelse sessie 70 euro, welke gebeurd via Zoom. Betaling bij aanmelding.

afbeelding van Simpson Protocol