Simpson Protocol

Wat is het Simpson Protocol?

Het Simpson Protocol is een unieke werkwijze met een holistische aanpak, ontwikkeld door de Canadese Ines Simpson. 

De methode is zowel discreet als holistisch en spiritueel. Holistisch wil zeggen dat de werking berust op mentaal, fysiek en spiritueel emotioneel niveau, m.a.w. "kijkend naar het geheel". Discreet wil hier zeggen dat de hypnotherapeut niet precies op de hoogte hoeft te zijn van het probleem en de oorzaak ervan. Het is een zachte en liefdevolle manier waarbij gewerkt wordt in een zeer diepe trance staat.

Apart is ook de wijze van communiceren met de cliënt. Het communiceren verloopt over ideomotorische signalen, ofwel vingersignalen die gestuurd worden door het hoger bewustzijn. Hoewel het hoger bewustzijn moeilijk uit te drukken is, kan het vergeleken worden met hogere wijsheid of universele kennis. Tevens hoeft de client ook niet alle trauma's te herleven. Het is dus een zeer 'zachte' manier van werken.

Kenmerkend voor het Simpson Protocol is dat er geen suggesties worden gebruikt door de therapeut, dit in tegenstelling tot toepassing van directe hypnotherapie waar wel gewerkt wordt met directe suggesties. De oplossing van het probleem wordt overgelaten aan het hogere bewustzijn.


De voor- en nadelen van het Simpson Protocol

Het grote voordeel is, net als bij regressie, dat het probleem bij de kern wordt aangepakt. Doordat er geen herbeleving van het trauma plaatsvindt, zijn emotionele uitbarstingen vrijwel uitgesloten. Voor sommige mensen is het pijnlijk om iets te vertellen over het probleem of de oorzaak. Hier is het Simpson Protocol bij uitstek geschikt vanwege de discretie.

Om het Simpson Protocol goed te kunnen toepassen is een zeer diepe staat van hypnose noodzakelijk. Niet alle mensen zijn hiervoor geschikt. Hoewel elke hypnotherapeut zonodig moeiteloos kan overstappen op andere methoden tijdens 1-op-1 sessies, kan niet gegarandeert worden dat het Simpson Protocol voor eenieder geschikt is. Echter komt dit zeer zelden voor uit ervaring.

Simpson Protocol biedt je ook de mogelijkheid werk voor iemand anders te doen. Je maakt dan contact met het hogere zelf van iemand anders. Toepassingsmogelijkheden zijn:

  • ouders met een gehandicapt kind waarmee ze niet goed kunnen communiceren.
  • ouders met een huilbaby
  • je huisdier met gedragsproblemen
  • iets goeds doen voor een dementerende oudere of iemand in coma

 

Wil je meer inzicht in zo'n sessie, klik dan hier. In verband met privacy hebben wij geen eigen filmpjes, maar mogen wij deze gebruiken van onze collega en Benelux docent van het Simpson protocol. 

 

Kosten en duratie

De investering in jezelf kost 130 euro per sessie. Wij werken niet met zorgverzekeringen.  Afspraken worden gemaakt buiten onze reguliere openingstijden, dus mail ons met je contactgegevens en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen. Ons email adres is nancy@natuurlijkchiropractie.nl

Duur 1.5 uur, uitloop mogelijk

Afhankelijk van het probleem welke in gebracht wordt tijdens de sessie, zal blijken hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn om dit probleem op te lossen. Voor de meeste problemen rekenen we op 2 à 3 sessies van ca 1.5 uu

Zou je graag met wat vrienden, familieleden, collega's dit willen doen, gewoon bij jou op je eigen locatie, dan kan dat ook.  Zo kun je jezelf ontwikkelen in je eigen bekende groep.

 

 

Achtergrond Simpson Protocol

Ines Simpson, de founder van deze techniek, is OMNI-docent hypnotherapie en haar Simpson protocol is tevens ISO 9001 is gekeurd. Voor de totstandkoming van deze unieke werkwijze ontving zij een award uit handen van de NGH (National Guild of Hypnotists). 

Deze opleiding is gevolgd bij de Simpson Protocol Certified Practitioner: Christophe Dierckx

Nooit eerder een hypnotherapie sessie gehad? En heb je vragen over wat je kunt verwachten? Bekijk dan nu dit filmpje.

afbeelding van Simpson Protocol
afbeelding van Simpson Protocol

Groep Hypnose sessie Simpson Protocol

Zou je graag ook zo'n sessie willen ondergaan, maar de kosten zijn te hoog? Dan zijn er nu groepssessies in Nederlands en Engels.

Omdat het Simpson Protocol zo discreet werkt, kan dit ook in groepsverband gedaan worden. Je brengt een probleem in, welke alleen jij weet. Door de vragen die er worden gesteld, en de vingersignalen die de communicatie met het hogere bewustzijn weergeven, blijft alle informatie bij diegene zelf. Vaak herinner je niet eens meer de vingersignalen die je hebt gegeven maar is er ondertussen van alles gebeurd.

Dus... Wat is een groot probleem voor jou? Breng dat in, en laat je hoger bewustzijn het werk doen via een diepe hypnose en de vragen die ik stel. Problemen worden vanuit een hoog spiritueel niveau opgelost waardoor diepere lagen ook mee genomen kunnen worden. Het resultaat een rustiger en sterker lichaam en mind!

Op dit moment zijn er nog geen groepssessies gepland voor 2024. Heb jij een groepje mensen die dit samen bij mij in de praktijk, op locatie of via Zoom zouden willen doen, neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij samen iets inplannen.
Mocht je graag mee willen doen met een groepssessie, mail ons dan. Dan nemen wij contact met jou op als er weer groepssessies gepland worden.

Kosten nederlandse sessie live in de praktijk € 70,-.  Dit kan in onze praktijk (max 12 mensen) of op een locatie bij jou in de buurt.
Kosten nederlandse sessie via ZOOM € 70,-. Betaling vooraf via link

 

Dates English group sessions

Not set yet. If you would like to do a session with 3 or more people than contact me through nancy@natuurlijkchiropractie.nl, and we can set something up. 

Duration about 1.5 hours, but allow for 2 hours in your schedule. If you are not completely suffcient in the english language, that is also ok. Because we work with the energetic field, your higher consciousness will pick up on the questions, and answers wil come as normal. We have had multiple people join who where not great in the englisch language, but still had great results.

Costs: € 70,-

 

Reviews:

Marine, (vertaling uit het Engels ivm aanwezigheid engelse groepsessie)

Ik raad deze sessie voor 100% aan! Het was de eerste keer dat ik een hypnotherapeutsessie meemaakte.
Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar alle instructies waren duidelijk tijdens de hele sessie.
Het was een geweldige ervaring die mezelf in staat stelde mijn wonden uit het verleden te laten helen en sommige aspecten van mezelf te laten groeien voor de toekomst.

 

S. uit Volendam

Top ervaring!!
Ik zat er helemaal doorheen en Nance heeft mij hier doorheen geholpen middels een groepssessie hypnose. Een hele aparte ervaring waardoor ik de volgende dag met een lach op mijn gezicht wakker werd! Nog steeds trouwens!!
Ik ga hier zeker vaker gebruik van maken en raad iedereen aan hier aan mee te doen.