Onze technieken

Voor het goed doseren van de stimulus kan de chiropractor kiezen tussen verschillende correctievormen/technieken, deze kunnen met de hand uitgevoerd worden en/of door gebruik te maken van instrumentatie genaamd een activator of wigjes. De Zone technique kan met of zonder manipulatie uitgevoerd worden. Tevens werkt Nancy altijd energetisch. 

De basistechniek van een chiropractor is een specifieke manipulatietechniek. Deze techniek wordt aangepast aan de aard van de klacht en aan de bouw van de patiënt en varieert van een langzame rek- en tractietechniek (bijvoorbeeld bij letsel aan de tussenwervelschijven “hernia”) tot gewrichtscorrecties. Een gewrichtscorrectie is een manipulatieve techniek van de gewrichten van de wervelkolom, armen en/of benen. Meestal wordt daarbij een snelle druk uitgeoefend op het gewricht. Als het gewricht wordt losgelaten, kan er een klik- of krakgeluid worden waargenomen (net zoals u wel eens een vingerkootje hoort knakken). In de volksmond wordt dit wel ”bottenkraken” genoemd, maar het heeft niets met bottenkraken te maken. Het knakkende geluid wordt veroorzaakt door de gewrichtsvloeistof die kortdurend onderhevig is aan een lagere druk. Ditzelfde zie je gebeuren als je een champagnefles opent. Het knakken is dus een normaal fenomeen en niets om je zorgen over te maken. Bij goede ontspanning, is dit niet pijnlijk om te ervaren. 

 

Sommige mensen zijn bang, of hebben bepaalde verhalen gehoord waardoor ze niet de manipulatie technieken willen hebben. Of soms komt het voor dat men deze techniek niet kan handelen vanwege verschillende redenen. Dit is totaal geen probleem!  Nancy heeft meerdere technieken in haar rugzak en er zijn heel veel mensen al geholpen door middel van haar zachtere technieken. 

Nancy beschikt over diverse technieken die ze vanaf haar opleiding tot nu heeft geleerd. Van hardere technieken tot lichte en energetische technieken, waardoor ze iedereen met een individuele aanpak kan begeleiden. De ene persoon is snel overgestimuleerd, en heeft lichtere technieken nodig, en de andere is gebaat bij een hardere techniek.

Een overzicht van de technieken die Nancy in haar rugzak heeft zitten en dagelijks bij haar klanten combineert zijn:

  • Diversified Manupilatie 
  • Zone techniek
  • Energetische behandeling
  • SOT
  • Activator
  • Arthrostim
  • Cranio Sacraal therapie
  • Bij kinderen en baby's worden de technieken aangepast naar hele lichte technieken, welke compleet pijnloos zijn

 

Indien we er erachter komen dat herstel te traag gaat, en hier waarschijnlijk een emotionele component onder ligt, kan er in overleg bepaald worden of Hypnotherapie een goede toevoeging zou kunnen zijn. Nancy is gecertificeerd hypnotherapeut en kan heel specifiek werken omdat ze al weet wat je lichaam verteld.