Wat is chiropractie

Chiropractie is een specialisme op het gebied van de wervelkolom en andere gewrichten in het lichaam. Het houdt zich bezig met diagnose, behandeling en preventie van stoornissen aan het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het zenuwstelsel en de algehele gezondheid . Goede biomechanische functie v/d wervelkolom is zeer belangrijk voor de vele zenuwbanen die vanuit de wervelkolom komen. Stoornissen in de rug kunnen veel klachten veroorzaken. Door het corrigeren van de rug kunnen stoornissen en de daardoor veroorzaakte klachten worden opgeheven. 

Chiropractie draagt zowel kenmerken van de medische- als van de natuurgeneeswijzen in zich. Het is een holistische benadering die er vanuit gaat dat het lichaam zichzelf kan helen, vooropgesteld dat het zenuwstelsel optimaal functioneert. D.D. Palmer, onze grondlegger, noemde dit vermogen: ‘Innate Intelligence’. Holisme ziet de mens als geheel, waarbij het emotionele, lichamelijk en chemische niet los van elkaar gezien kunnen worden. Een probleem in een aspect, kan problemen geven in een ander aspect. Wanneer het lichaam vrij is van geestelijke, lichamelijke en chemische blokkades is een optimaal herstel mogelijk. Indien dit niet het geval is, krijgt men klachten. In onze behandeling wordt ook op zoek gegaan naar de eigenlijke oorzaak van de klacht, i.p.v. het resultaat van de oorzaak, oftewel de symptomen te behandelen. 


'De power that made the body, heals the body!'

                      d.d. palmer 

 

Chiropractie is een geneeswijze, die nu ruim 110 jaar bestaat , en nu bekendheid geniet over de gehele wereld. In Nederland is het minder bekend, omdat wij nog geen opleiding hebben in ons land. In Amerika en Australië is het de 3e meest voorkomende geneeswijze, na huisarts en tandarts. 

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze, die beoefend wordt zonder gebruik van chirurgie, medicijnen of injecties.

 

Meer weten over wat Chiropractie precies is en doet? Bekijk dan het onderstaande filmpje!