10-10-2018

Goede gezondheid is wat mensen het meest belangrijk vinden in het leven. De keuzes die men maakt om goede gezondheid te behalen en te behouden, wordt bepaald door de waarde die men geeft aan de vrijheid van een gezond leven. Dit wordt nog belangrijker als men denkt aan de toekomst van onze kinderen en gezinnen.  Re-actieve zorg, oftewel pas reageren nadat men klachten ervaart of ziek of verzwakt is, kost onze maatschappij een fortuin in geld, tijd en emotionele schade. Ondertussen ontstaat er steeds meer een verschuiving bij individuen en gezinnen naar een pro-actief model. Mensen investeren steeds meer in gezondheidszorg welke gezondheid bevordert op een preventieve manier, slijtage vermijd, en een globale verbetering van functie en je goed voelen bevorderd. Dit in plaats van te wachten dat symptomen of klachten ontstaan omdat het lichaam in een breakdown zit en dat het resultaat aangepakt wordt (medicatie) in plaats van de oorsprong.

De meeste zorgverzekeringen focussen meer op ziektezorg (re-actief) dan op gezondheidszorg (preventief en pro-actief). Ironisch dat ze het dan  wel deze naam hebben gegeven in onze taal. Ziekte zorg begint nadat een ziekte het lichaam aanvalt of klachten ontstaan omdat het lichaam niet meer goed functioneerd. (Preventieve) Gezondheidszorg zorgt via een pro-actieve manier dat er geen problemen, ziektes en klachten kunnen ontstaan. Chiropractie wordt gebruikt in beide secties van ziekte-zorg en preventieve gezondheids-zorg in onze maatschappij maar heeft de unique capaciteit om het lichaam te versterken en te verbeteren door een grotere helende capaciteit te creëren, terwijl ondertussen gewerkt wordt aan preventie van slijtage door goede beweging en stand te creëren en te behouden van de wervelkolom, zodat het zenuwstelsel het lichaam op de beste manier kan aansturen.

Een oud spreekwoord zegt: een gezond mens heeft een hart vol met doelen, dromen en wensen, maar een ziek persoon heeft maar 1 wens. De gezondheid van een persoon verdiend het om verzorgd te worden en om onderhouden te worden. Mensen nemen vaak grote stappen zoals het kopen en onderhouden van een auto, een huis en hun tanden terwijl men het functioneren van de wervelkolom en zenuwstelsel vergeet, welke kritiek is in het functioneren van je lichaam en je gezondheid. Onderhoud van de wervelkolom zorgt voor een maximale potentie van het lichaam. De voordelen van chiropractie gaan veel verder dan alleen verlichting van rug- en nekklachten. Symptomen waarvan men denkt dat het niets met de wervelkolom te maken heeft, verbeteren door chiropractie vanwege de intieme relatie tussen de wervelkolom en het zenuwstelsel welke het gehele lichaam aanstuurd. Een van de grootste voordelen van chiropractie is dat het zorgt dat het lichaam van binnenuit pijn en disfuncties zelf kan oplossen zonder medicatie of operaties. Een behandeling verbeterd ook de functie van de organen, en zorgt dat het lichaam sterker en weerbaarder wordt zodat klachten niet snel wederkeren.

Onderzoeken laten steeds weer zien dat mensen die chiropractie gebruiken met regelmatige vervolg check- ups en behandelingen ervaren betere globale gezondheid dan de mensen die dit niet doen. Het resultaat van een recent onderzoek in 2018 laat wederom zien dat mensen die na hun initiele behandelplan verder zijn gegaan d.m.v. regelmatige controle bezoeken en behandelingen een betere kwaliteit van leven ervaren.

Chiropractie verbeterd de functie van het algehele lichaam via het zenuwstelsel en de wervelkolom, welke resulteerd in een betere gezondheid en een betere kwaliteit van leven. Chiropractie benadert de oorzaak van de klacht en ziekte in een manier waarin in het lichaam een omgeving wordt gecreëerd waarin het lichaam vrij kan groeien en kan helen en dus een toekomst tegemoet gaat van sterke weerbaarheid. Een plan voor een goede gezondheid begint bij Chiropractie voor het gehele gezin.

 

PLoS One, Sept. 12, 2018
“The Nordic Maintenance Care Program: Effectiveness of chiropractic maintenance care versus symptom-guided treatment for recurrent and persistent low back pain-A pragmatic randomized trial.” A Eklund, I Jensen, M Lohela-Karlsson, J Hagberg, C Leboeuf, A Kongsted, L Bodin, I Axen